Η άποψη που διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου ότι ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελεί προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του υλικού των υποκλοπών προκάλεσε οργή στην Χαριλάου Τρικούπη. Η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ της ίδιας και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μάντζου είναι ήπια σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ads

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έγινε έξαλλος, θεώρησε ότι η Π. Τσαπανίδου έχει την πλήρη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα και γι αυτό δεν προσπάθησε εκ των υστέρων να ρίξει τους τόνους και πιστεύει ότι αποτελεί κεντρική επιλογή για την Κουμουνδούρου η προσπάθεια να τον διασύρουν ως εκβιάσιμο.

Η έντονη αντίδραση του Δ. Μάντζου δεν ήταν προσωπική πρωτοβουλία αλλά έκφραση της συνολικής στάσης της Χαριλάου Τρικούπη όπου η Π. Τσαπανίδου αντιμετωπίζεται σαν «θηλυκός Πολάκης» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Με αυτά τα δεδομένα, η έτσι κι αλλιώς δύσκολη υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο καθώς εντείνονται οι αντιστάσεις των πρωταγωνιστών.

Ads

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 

Η υποψήφια στον βόρειο τομέα της Β Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη (στο Kontra) έλεγε το βράδυ ότι εκβιάσιμος σημαίνει ευάλωτος και ένοχος. Και αυτό θα επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και περισσότερο εκείνα που θέλουν να δυναμιτίσουν οποιαδήποτε μετεκλογική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.