Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τον κόσμο του αθλητισμό σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Πελέ, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ads

Οι νεότεροι του ποδοσφαίρου λένε το δικό τους αντίο στον «βασιλιά», αναγνωρίζοντας την τεράστια παρακαταθήκη του για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Με ένα λιτό μήνυμα αποχαιρέτησε ο Λιονέλ Μέσι τον Πελέ.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Πελέ», έγραψε ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον.

Ads

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ» έγραψε ο Κιλιάν Εμπαπέ αναρτώντας στον λογαριασμό του μία φωτογραφία των δυο τους.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

«Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός. Διάβασα αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα.

» Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και ιδιαίτερα: έκανε ορατή τη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του θα παραμείνει.
Ο Πελέ είναι ΑΙΩΝΙΟΣ!!» έγραψε ο συμπατριώτης του Νεϊμάρ.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by NJ (@neymarjr)

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του κ. Edson Arantes do Nascimento. Ένα απλό «αντίο» στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

» Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, για σήμερα, για πάντα. Η στοργή που έδειχνε πάντα για μένα ήταν αμφίδρομη σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν, ακόμα και από απόσταση.

»Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα μέσα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ» έγραψε ο Ρονάλντο.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)