Στην Αττική έχουμε αποφασίσει «να τα βάλουμε» με ένα τέρας που ζει και μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο: το τέρας των σκουπιδιών που απειλεί όχι μόνο την Αττική,  αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα τέρας που όσο το αφήνουμε να «τρέφεται» από τα σκουπίδια μας,  τόσο μεγαλύτερο γίνεται και τόσο πιο δύσκολη θα γίνει στο μέλλον, η αντιμετώπισή του.

Ads

Αυτό το τέρας των σκουπιδιών μπορούμε να το νικήσουμε και την εξέλιξη της προσπάθειας για να πετύχουμε το στόχο αυτό , επιχειρεί να αναδείξει με ένα συμβολικό τρόπο αλλά και με πρακτικές οδηγίες, η δεύτερη φάση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που υλοποιείται από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Δείτε εδώ το video

Μέσα από την β’ φάση της καμπάνιας προβάλλονται:

  • Τα 7 βήματα που γίνονται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο.
  • Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης, που τοποθετείται σταδιακά σε κάθε Δήμο της Αττικής, ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να ανακυκλώνει εύκολα
  • Ο τρόπος για να βάλουμε στη ζωή μας τον καφέ κάδο και τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, που διευκολύνεται μέσα από τη δωρεάν διανομή 200 καφέ απορριμματοφόρων και 45.000 κάδων στους δήμους.
  • Η εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής και τα 60 κινητά πράσινα σημεία που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση, σε όλους σχεδόν τους δήμους.

Με απλά και κατανοητά βήματα, ο κάθε πολίτης της Αττικής μπορεί να δώσει αξία στα σκουπίδια του, που είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας .

Η δεύτερη φάση της καμπάνιας μας επιτρέπει να γνωρίσουμε όλα τα διαθέσιμα «όπλα» που πλέον έχουμε, ώστε να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος, διαχωρίζοντας τα απορρίμματά από το σπίτι κιόλας, υιοθετώντας νέες πρακτικές όπως ο καφές κάδος και τοποθετώντας τα τελικά στους σωστούς κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, που πλέον βρίσκονται σε πολλά σημεία σε όλη την Αττική.

Ads

image

Με τον τρόπο αυτό τα απορρίμματα δεν θα γίνουν ποτέ σκουπίδια. Αντίθετα θα αποκτήσουν αξία.

Για να τα βάλουμε με το τέρας των σκουπιδιών, απλά αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νέος εξοπλισμός που έχουμε στη διάθεσή μας. Βάζουμε τα σκουπίδια στους σωστούς κάδους και με τον τρόπο αυτό τους δίνουμε αξία.

Δείτε εδώ το video για την διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής

Μάθε πως η Αττική γίνεται πρώτη στην ανακύκλωση στο doseaksia.gr και στο site του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής recycleattica.gr.

Δώσε αξία στα σκουπίδια σου!

➤Facebook: https://www.facebook.com/doseaksia
➤Instagram: https://www.instagram.com/Dose_Aksia/
➤Twitter: https://twitter.com/DoseAksia