Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε για την πολυσυζητημένη συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι.

Ads

Στη συναυλία σηκώθηκε πανό για την υπόθεση βιασμού 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ακούστηκαν και συνθήματα όπως «Η αλληλεγγύη είναι το καταφύγιό μας» από τους εργαζομένους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ, αλλά και το γνωστό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού, το οποίο και προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία του δημοσιογράφου.

Διαβάστε επίσης: Φαινόμενο ΛΕΞ

«Γενικότερα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα κυρίες και κύριοι, αν προστρέξω και στο ότι πήγαν 30.000 νέοι κι άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη που υποτίθεται ότι χτυπάει το σύστημα και όλοι μαζί στο τέλος φώναζαν την βρισιά εναντίον του πρωθυπουργού, την γενετήσια. Το πρόβλημά μου δεν είναι να βρίζουν τον πρωθυπουργό. Το θέμα μου δεν είναι να κάνουν κριτική στον πρωθυπουργό.

Ads

Ας κάνουν κριτική από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το να συγκροτεί αντι-συστημικό σύνθημα το “Μητσοτάκη Μαμιέσαι”… με συγχωρείτε αλλά αν αυτό το αντισυστημικό περιβάλλεται από μια αμορφωσιά, από μια ατημελησιά, από μια κατάσταση ξεχαρβαλώματος, τότε χάνει το νόημά του το να πεις “πάω αντισυστημικά”. Να πάμε αντισυστημικά, να διαλύσουμε ό,τι συστημικό έχουμε αλλά η απάντηση ποια είναι; Το “Μητσοτάκη μαμιέσαι”;», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Πορτοσάλτε.