Αναφορά στις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία σήμερα στο ουκρανικό έδαφος έκανε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως αντίποινα για το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε:  «Μόλις παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο, θα έρθουν και άλλα»

Μίλησε, μάλιστα, για «ολική διάλυση» της πολιτικής εξουσίας της Ουκρανίας. «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κατά την άποψή μου» είπε ο Μεντβέντεφ.

Σημείωσε δε πως «το ουκρανικό κράτος σήμερα, είναι ένα ναζιστικό πολιτικό καθεστώς, αντιπροσωπεύει μια μόνιμη, άμεση και ξεκάθαρη απειλή για τη Ρωσία».

Ads

Από τη μεριά της, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έσπευσε να συμπεριλάβει στη λίστα καταζητούμενων τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τις σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις αποτελούν αντίποινα στο ουκρανικό χτύπημα. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Τα δεδομένα των εγκληματολογικών και άλλων εξετάσεων, καθώς και οι επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου είναι τρομοκρατική ενέργεια. Μια τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή των κρίσιμων πολιτικών υποδομών της Ρωσίας. Είναι επίσης προφανές ότι οι οργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο στοχοθετήθηκε για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, με τα ουκρανικά Μέσα να αναφέρουν πως μέχρι τις 10 το πρωί το Κίεβο δέχτηκε 60 πυραυλικές επιθέσεις.