Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων το αίτημα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να κληθεί και να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος μετά και τις σημερινές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.

Ads

Το αίτημα ακολούθησε το ρεπορτάζ του Inside Story σχετικά με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, συνεταίρο στην Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, ο οποίος φέρεται να συνδέεται και με την εταιρεία Krikel, που έχει συνάψει τουλάχιστον έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φ. Μπίτζιος εμφανιζόταν ως συνέταιρος στην Intellexa μέσω της εταιρείας Santinomo από τον Μάρτιο του 2020, ενώ από τον Μάιο εκείνης της χρονιάς φέρεται να έλεγχε το 35% της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Ο Ν. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την παρακολούθησή του στις 5 Αυγούστου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Αυγούστου 2022, αναρτήθηκε στην ιστοθέση του Εφόρου Εταιρειών αλλαγή της μετοχικής δομής της Santinomo. Με αυτήν, ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται αναδρομικά να μεταβίβασε τις μετοχές του στην Intellexa, σε ιρλανδική Thalestris, ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι λογικό να μην καλούνται να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες του Predator;

Με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος αναρωτιέται για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Η ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί στην Εξεταστική και ο Φ. Μπίτζιος. Αποδεικνύεται σήμερα από το @insidestory_gr η σχέση του με την Intellexa που εμπορεύεται το Predator. Είναι λογικό στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να μην καλούνται οι ιδιοκτήτες του Predator;».