Να μπουν στο κάδρο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ο Φέλιξ Μπίτζιος και ο Γιάννης Λαβράνος ζητά η Ελληνική Λύση και συγκεκριμένα ο εισηγητής του κόμματος στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής Αντώνης Μυλωνάκης.

Ads

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε τονίσει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή πως τα δύο αυτά πρόσωπα πρέπει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Γιάννης Λαβράνος, τον προστατεύει νυχθημερόν η ΕΥΠ, ναι ή όχι; Γιατί εξαφανίστηκε ξαφνικά από το κάδρο των αποκαλύψεων;», είχε αναφέρει κατά την ομιλία του, ενώ είχε προσθέσει τα εξής:

Διαβάστε επίσης: Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

«Είχε σχέση ο κύριος αυτός ή ο κύριος Μπίτζιος με τον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που ακυρώθηκε; Το κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας που ιδρύθηκε δύο ημέρες μετά την άνοδο της ΝΔ έχει κάποια σχέση; Οι συμβάσεις ήταν πάντοτε απευθείας. Τις ήλεγχε καμία αρχή του κράτους; Υπήρχαν αναρτήσεις στη Διαύγεια; Ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτσιος ξέρουν κάτι για όλα αυτά;».

Ads

Στη δευτερολογία του μάλιστα είχε επανέλθει στο θέμα. «Η ΕΥΠ λειτούργησε ως παραμάγαζο συμφερόντων και επιχειρηματιών; Αυτό είναι το ερώτημα. Ο κ. Κουκάκης (σ.σ. που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ) ερευνούσε δύο επιχειρηματίες που συνδέονται με το Μαξίμου, πρώην κόμματα εξουσίας και το Predator», είπε αναφερόμενος στους κκ. Λαβράνο και Μπίτζιο.

«Ο κ. Μπίτζιος εμπλέκεται στο σκάνδαλο Πειραιώς και διετέλεσε διαχειριστής της Intellexa της εταιρείας που διαχειρίζεται το Predator στην Ελλάδα. Ο κύριος Λαβράνος είχε εφοδιάσει την ΕΛΑΣ με συστήματα εντοπισμού υποκλοπών, ναι ή όχι; Να απαντήσει η κυβέρνηση. Με αυτούς πρέπει να ασχοληθούμε για να ξετυλίξουμε το κουβάρι», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Εξώδικο στ Tvxs – Κούλογλου από τον Φ. Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa – Predator!

Σήμερα, ο Α. Μυλωνάκης επανήλθε στο θέμα, επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος μπήκε στην ουσία του θέματος και μίλησε με ονόματα (σ.σ. Φ. Μπίτζιο και Γ. Λαβράνο). Τι σημαίνει νόμιμη επισύνδεση αλλά εσφαλμένη; Αυτό δεν υπάρχει. Το γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Προφανώς και το γνώριζε. Κι αν δεν το γνώριζε θα έπρεπε να το γνωρίζει. Αν ένας ηγέτης δεν μπορεί να γνωρίζει αποποιείται των ευθυνών  του και δεν παίρνει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

»Predator, Pegasus και όλα αυτά τα λογισμικά. Τίθεται το ερώτημα: Ποιος τα έχει αυτά; Ρώτησε ο κ. Βελόπουλος και απάντηση δεν πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζει κανείς την Intellexa; Γνωρίζει κανείς τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Λαβράνο; Μπαινόβγαινε και μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου; Ο Φέλιξ Μπίτζιος και ο Παναγιώτης Μπίτζιος ποιοι είναι; Απαντήθηκαν αυτά τα ερωτήματα από τον πρωθυπουργό; Όχι. Γιατί αν βάλετε στο κάδρο αυτούς τους επιχειρηματίες θα βγουν πράγματα που δεν τα φαντάζετε κανείς. Και ήρθαμε τώρα στη Βουλή για να δούμε».