Σε μια μάλλον αναπάντεχη στροφή του σκανδάλου των υποκλοπών, ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στο Tvxs και τον Στέλιο Κούλογλου, για την αποκαλυπτική έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Τετάρτη

Ads

Ο πρώην αναπληρωτής διαχειριστής της εταιρείας Intellexa, η  οποία εμπορεύεται το Predator, υποστηρίζει στο εξώδικο του (το οποίο δημοσιεύεται παρακάτω ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις υποκλοπές. Και ότι όταν το Predator άρχισε να παρακολουθεί τον Ν. Ανδρουλάκη, είχε αποχωρήσει από την εταιρεία. 

Ο Στέλιος Κούλογλου, στον οποίο θέσαμε υπόψιν το εξώδικο, γράφει μεταξύ των άλλων ότι προχθές Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Βουλής για τις υποκλοπές, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, για να μην αναφερθούν τα ονόματα των Λαβράνου-Μπίτζιου. Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του:

Ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ

Ο κ. Μπίτζιος στηρίζει το εξώδικο του αποκλειστικά στο παρακάτω απόσπασμα της έρευνας μου:

Ads

«Υπότιτλος: Το τρίγωνο Δημητριάδη με επιχειρηματίες

Ο Κουκάκης ερευνούσε λοιπόν δύο επιχειρηματίες, που συνδέονται με το Μαξίμου και με το predator, το σύστημα παρακολούθησης. Ο πρώτος, ο Φελίξ Μπίτζιος, είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο Λογοθέτη-Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια διατέλεσε διαχειριστής της Intellexa, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Predator στην Ελλάδα…

..Οι δύο παραπάνω άνδρες (ο δεύτερος είναι ο κ. Λαβράνος) σχετίζονται με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και μεταξύ τους. Γράφει σε ρεπορτάζ του στο Βήμα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος:

..Ο Φελ. Μπ. (Φελίξ Μπίτζιος-ΣΣ )όπως και δύο ακόμη πρόσωπα (ο Ελληνας Νίκος Λ. και ο Σιμόν Π., πολωνικής καταγωγής) που σχετίζονται με την Intellexa ΑΕ έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με εταιρεία που προμηθεύεται το ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών στην ΕΛ.ΑΣ., την Tetra-Sepura… ». 

Ας δούμε αυτές τις  δύο παραγράφους. Στην πρώτη, oι πληροφορίες είναι απολύτως ακριβείς.Ο κ. Μπίτζιος είχε σαφέστατη εμπλοκή στο σκάνδαλο Λογοθέτη-Τράπεζας Πειραιώς.

Κατηγορήθηκε μάλιστα για απάτη και υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Libra στην οποία ήταν κορυφαίο στέλεχος. Σύμφωνα με την αγωγή  του Ομίλου Libra, «ο Φέλιξ Μπίτζιος και συνεργοί του απέσπασαν παράνομα 25,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο στάδιο της απάτης, όλα από εταιρείες του Ομίλου Libra, ενώ κατά το δεύτερο μέρος της απάτης και της υπεξαίρεσης απέσπασαν ποσό τουλάχιστον της τάξεως των 36,6 εκατ. ευρώ». 

Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ήταν αναπληρωτής διαχειριστής της intellexa. Στο άρθρο γράφω «διετέλεσε», επομένως πουθενά δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι ήταν αυτός που παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη (για την παρακολούθηση Κουκάκη, περιέργως δεν αναφέρεται). Δεν διαψεύδει επίσης τη σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου. 

Και στη δεύτερη παράγραφο τα στοιχεία είναι απολύτως ακριβή, αλλά πρόκειται για απόσπασμα από ρεπορτάζ στο Βήμα. Περιέργως ο κ. Μπίτζιος, αντί για το Βήμα, στέλνει εξώδικο στο tvxs και σε εμένα. 

Βίος και επιχειρηματική πολιτεία του κ. Μπίτζιου

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πολυπλόκαμες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μπίτζιου, έχουν πλήρως καταγραφεί στο ρεπορτάζ των Reporters United και της EφΣΥΝ (Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator).

Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Επιπλέον, νέα ευρήματα της έρευνας φέρνουν τον κ. Μπίτζιο με τον κ. Δημητριάδη πιο κοντά, καθώς αποκαλύπτουν ότι:

-Ο Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, άνθρωπος που πούλησε την Canalis στον κ. Δημητριάδη, εργαζόταν επί σειρά ετών σε δύο εταιρείες (Partagas & Όμιλο Libra) που σχετίζονταν άμεσα με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

-H Canalis που αγόρασε ο κ. Δημητριάδης είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.

-H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό της την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο.

-Η εταιρεία Ventus (του αδελφού Μπίτζιου) συνδέεται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας με την κυπριακή εταιρεία Layth Capital Ventures Limited, στην οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου της Κύπρου, ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν και είναι διευθυντής.

Διαβάστε επίσης: Νέες «σκιές» πάνω από το Μαξίμου για τις υποκλοπές: Γνωρίζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης τον Φέλιξ Μπίτζιο;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλει να μας τα θυμίσει όλα αυτά, ο κ. Φέλιξ, με το εξώδικο του.

-Είτε έχει χάσει τη ψυχραιμία του. Το ρεπορτάζ που έγραψα περιείχε αποκλειστικές πληροφορίες από δύο απόρρητες πηγές, αλλά δεν ανέφερε τίποτα δυσφημιστικό για τον ίδιο, ούτε ήταν αυτός ο σκοπός του: απλά συνέδεσα τα κομμάτια του παζλ. Αυτά που συγκροτούν το ιδιότυπο επιχειρηματικό-πολιτικό παρακράτος, που διαθέτει ως όπλα,  για κάθε είδους μπίζνες και εκβιασμούς, την ΕΥΠ και το predator.

-Είτε βλέπει ότι πλησιάζει η ώρα: ήδη ζητήθηκε, στη συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή, να κληθεί, μαζί με τον κ. Λαβράνο, στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, σημειώθηκαν έντονες πιέσεις το πρωί της Παρασκευής, πριν και κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών, για να μην αναφερθούν τα ονόματα των Λαβράνου-Μπίτζιου στη συνεδρίαση. Αλλά οι πιέσεις δεν απέδωσαν καρπούς. 

Διαβάστε επίσης: Βελόπουλος για παρακολουθήσεις: Να κληθούν στην Επιτροπή ο Λαβράνος και ο Μπίτζιος

Ετσι ο κ. Μπίτζιος θα έχει την ευκαιρία να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και να προσκομίσει στην Επιτροπή τα στοιχεία για την αθωότητα του, ενώπιων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, των -γνωστών- θυμάτων των υποκλοπών.

Aν πάλι ο κ. Μπίτζιος θέλει να μας φοβίσει με το εξώδικο, κάνει μεγάλο λάθος. Το εξώδικο του δημοσιεύεται αποκλειστικά για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οι καταχρηστικές, εκφοβιστικές ποινικές απειλές και διώξεις απασχολούν άλλωστε σοβαρά το Ευρωκοινοβούλιο, που θα εξέταζε ευχαρίστως μία ακόμη.

Η έρευνα θα συνεχιστεί με σκοπό την αποκάλυψη του παρακράτους και την προστασία της δημοκρατίας. Γιατί για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία ισχύει, κατά μείζονα λόγο, αυτό που η κυβέρνηση υποστηρίζει για την ανάγκη υποκλοπών: κανείς a priori δεν μπορεί να εξαιρείται. Ούτε ο εντιμότατος Φέλιξ Μπίτζιος.

YΓ Το αστείο είναι ότι την Παρασκευή μου τηλεφώνησε και η εταιρεία Libra, που τον είχε κατηγορήσει για υπεξαίρεση δεκάδων εκατ ευρώ και μου ζήτησε να διευκρινίσω ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον κ. Μπίτζιο!

Το εξώδικο