Παλαιό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου όπου δείχνει την υποψήφια για την πρωθυπουργία της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι να αποθεώνει τον Μουσολίνι.

Ads

Η εφημερίδα La Repubblica έφερε στο φως το βίντεο της Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα των Αδελφών της Ιταλίας. Σε αυτό η Τζόρτζι Μελόνι εμφανίζεται να μιλάει θετικά υπέρ του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Το βίντεο χρονολογείται από το 1996, όταν ήταν 19 ετών η Μελόνι και είχε μιλήσει στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Soir 3.

Το βίντεο, δείχνει την Μελόνι να αναφέρεται στον Μουσολίνι περιγράφοντάς τον ως έναν «καλό πολιτικό» ο οποίος «ότι έπραξε, το έπραξε για την Ιταλία».

Ads

Μάλιστα τονίζει ότι «δεν υπήρξαν άλλοι πολιτικοί σαν αυτόν τα τελευταία 50 χρόνια».

Όπως αναφέρει η La Repubblica, η Τζόρτζια Μελόνι περιγράφεται από το γαλλικό πρόγραμμα ως «μια πολύ δραστήρια αγωνίστρια της Εθνικής Συμμαχίας που υιοθετεί νεοφασιστικές ιδέες».

Το βίντεο έρχεται στην επιφάνεια μόλις μια εβδομάδα μετά από άλλο βίντεο στον ξένο τύπο όπου η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως «η ιταλική Δεξιά έχει παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία δεκαετίες τώρα, καταδικάζοντας απερίφραστα την καταστολή της δημοκρατίας και τους άδοξους αντιεβραϊκούς νόμους».