Ο Κ. Μητσοτάκης ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και σε πολιτική αδυναμία.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που θα γίνει, θεσμικά, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Δεμίρη θα είναι ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε μέχρι που εξελέγη στην ηγεσία του κόμματός του (Δεκέμβριος 2021), νόμιμα και με εισαγγελική εντολή, μετά από αίτημα ξένων χωρών λόγω επαφών του με την Κίνα.

Η ΕΥΠ αρνείται ότι κατέχει και χρησιμοποιεί το Predator αλλά το μήνυμα του κακόβουλου λογισμικού στάλθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη τον Σεπτέμβριο του 2021 σύμφωνα με την έρευνα της υπηρεσίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Αν πιστέψει κανείς τους ισχυρισμούς της ΕΥΠ τότε ο Ν. Ανδρουλάκης παρακολουθούταν και από την ΕΥΠ για… τους Κινέζους και από ιδιώτη με το Predator  για άγνωστο λόγο.

Ads

Παρόλο που η χρονική σύμπτωση φαίνεται από παράξενη μέχρι παράλογη, παραμένει το ερώτημα γιατί μετά την καταγγελία του Ν. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση προσπαθούσε να την απαξιώσει και να την υποβαθμίσει, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ήξεραν ότι τον παρακολουθούσαν αφού η ΕΥΠ είχε υπαχθεί από τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλο ερώτημα είναι γιατί παραιτήθηκε ο γγ του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης αν η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το Predator και επομένως με την εταιρεία που το εμπορεύεται με την οποία ο ίδιος φέρεται να είχε σχέσεις.

Ο Ν.Ανδρουλάκης επέμεινε από την πρώτη στιγμή για τη διαλεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης που αφορά την απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του γνωρίζοντας ότι η σχέση του με τον Κ. Μητσοτάκη μπορεί να διαρραγεί.

Το ότι τον υπονόμευσε η Ε. Καϊλή, που είχε στηρίξει τον δεξιόστροφο Α. Λοβέρδο στη μάχη για την ηγεσία, υποβαθμίζοντας την καταγγελία του, είναι ενδεικτικό της πολιτικής σημασίας που είχε η πρωτοβουλία του Ν. Ανδρουλάκη να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά με το βλέμμα στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο.

Η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη συγκεκριμένη υπόθεση εκ των πραγμάτων δημιουργεί πολιτική δυναμική που μπορεί και να υπερβαίνει τις προθέσεις του Αλ. Τσίπρα και του Ν. Ανδρουλάκη