Για «μονταζιέρα» κάνει λόγο η κυβέρνηση αναφορικά με την ομολογία του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.

Ads

Συγκεκριμένα, πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επικαλείται το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημα στις 20.10 αναφέρουν τα εξής:

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση».

Νωρίτερα πηγές της ΝΔ που επικαλέστηκε το ΑΠΕ σε τηλεγράφημα στις 19.33 έλεγαν ότι «από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκαν σε πλήρη σύμπλευση».

Ads

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρησαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν την απόπειρα παγίδευσης στο εξωτερικό που κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για παρακολουθήσεις στον Περισσό, αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων Δημοκρατία και ΕΦΣΥΝ για χακαρίσματα και δήθεν παρακολουθήσεις 12χρονων προσφυγόπουλων και δικηγόρων για μετανάστες».

Οι ίδιες πηγές, απέδιδαν στον Χάρη Καστανίδη την φράση «Όποιος παρακολουθούσε τον Κουκάκη παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη».