Μείζον ζήτημα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου,  φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο την διαρροή ψευδών πληροφοριών αναφορικά με το βούλευμα για την υπόθεση Novartis.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η απόφαση απάλλασσε όλους τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες που αφορούσαν την «σκευωρία» Novartis και παρέπεμπε στο ειδικό δικαστήριο την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά για άλλα θέματα, υπήρξαν διαρροές από τον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης ότι οι δύο παραπέμπονται για σκευωρία στην υπόθεση Novartis.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με την  δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΙ, Ιωάννα Μάνδρου, να κάνει λόγο για “οργανωμένη απόπειρα παραπληροφόρησης”.

Από την μεριά του, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, επεσήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως την ευθύνη για την παραπληροφόρηση την έχουν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός δικαιοσύνης.
Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του Documento, η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου να έχει παρθεί στις 26 Ιουνίου του 2022 και απλώς εκδόθηκε (γράφτηκε) στις 30 Ιουνίου του 2022.

Ads

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, νομικά μιλώντας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει αυτή την απόφαση. Πρακτικά όμως είναι αδύνατον η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να μη γνώριζε το αποτέλεσμα της κρίσης του δικαστηρίου, αν όχι την ίδια μέρα έστω τις επόμενες, για μια υπόθεση τέτοιας βαρύτητας.

image