Οδηγός ταξί στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να γίνει ο πρώην «τσάρος» της αφγανικής οικονομίας Χαλίντ Παγιέντα, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν .

Ads

Ο Χαλίντ Παγιέντα, ο άλλοτε «τσάρος» της αφγανικής οικονομίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα του σε παγκόσμια οικονομικά φόρουμ, αναγκάστηκε να μετακομίσει στις ΗΠΑ και για να βγάλει τα προς το ζην εργάζεται ως οδηγός της Uber και στον ελεύθερο χρόνο του συμβουλεύει φοιτητές και δίνει διαλέξεις για τη χώρα του στην Ουάσιγκτον.

Θεωρεί μάλιστα τον εαυτό του τυχερό που πρόλαβε να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών μόλις μία εβδομάδα προτού οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ.

Μιλώντας στη Λόρα Τρεβλιάν στο BBC, ο Παγιέντα αναφέρει ότι «υπήρχαν πολλοί ανίκανοι σε θέσεις – κλειδιά και μεγάλη διαφθορά σε όλους τους τομείς του κράτους που κατέστρεψε τους πυλώνες της δημοκρατίας».

Ads

«Προσωπικά ποτέ δεν με προσδιόριζε το επάγγελμα μου. Ούτε η δουλειά στο υπουργείο, ούτε η δουλειά στο ταξί. Η κρίση που πέρασα με άλλαξε, νομίζω με έκανε καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα πιο ταπεινό. Η ζωή συνεχίζεται. Μπορείς να μείνεις κολλημένος στο παρελθόν ή απλά να επιλέξεις να χτίσεις κάτι καινούργιο», ανέφερε.