Ακόμη μια αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Ελλάδα, η οποία για άλλη μία φορά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.

Ads

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία δημοσιεύει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, στην Ελλάδα η τιμή της μεγαβατώρας φτάνει τα 255,95 ευρώ, την ώρα που στην Ιταλία, η οποία έχει το δεύτερο πιο ακριβό ρέυμα, η τιμή διαμορφώνεται στα 175 ευρώ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές στις περισσότερες χώρες κυμαίνονται περίπου στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όπως τονίζει και ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στο twitter, «και σήμερα πρώτοι στην Ευρώπη! Στην ακρίβεια, στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος! Με διαφορά +45% από τη δεύτερη Ιταλία. Ξεκάθαρη η #αισχροκέρδεια. Αξίζει ένα μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καταφέρνει να μας πάει κάθε μέρα και χειρότερα».

image

Ads

image

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του ανάρτηση σημειώνει ότι «για όσους δεν πιστεύουν πόσο καταστροφική είναι η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, ας μπουν στη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Αλλά για σήμερα, για χθες, για προχθές, όχι πριν έξι μήνες».