Η αντίστροφη μέτρηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο άρχισε από τότε που χτύπησε στην κυβέρνηση το καμπανάκι για τη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να αποτραπεί αυτό που τελικά συνέβη, μια ανεπανάληπτη καταστροφή.

Ads

Τα υπόλοιπα, η κριτική του για τα ενεργειακά, το ασφαλιστικό ή πτυχές της οικονομικής πολιτικής, ήταν δευτερεύοντα.

Επέλεξαν, αρχικά, την αδιαφορία εξαφανίζοντας την κριτική του από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και πνίγοντας τη φωνή του όπου μπορούσαν, φυσικά και στην ΕΡΤ. Του έγιναν απειλητικές προειδοποιήσεις, εκείνος δεν συμμορφώθηκε, και πέρασαν σε πιο επιθετική αντιμετώπιση, με συκοφαντικές διαρροές για δήθεν πρόθεσή του να προσχωρήσει στην Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου και με κεντρικά συντονισμένη επιχείρηση αποδόμησης της προσωπικότητάς του με τη θεωρία της “Αντωναροποίησης”.

΄Οταν, όμως, άγγιξε το εύφλεκτο θέμα των διώξεων σε Βαξεβάνη, Παπαδάκου, Τουλουπάκη από τη σκοπιά του διεθνούς διασυρμού που συνεπάγονται για τη χώρα, το σύστημα Μητσοτάκη δεν το άντεξε. Η διαγραφή του από τη ΝΔ ήταν άμεση και συνοδεύτηκε από μπαράζ απαξιωτικών σχολίων για ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Ads

Δημοσιογράφοι που στηρίζουν ανοιχτά την κυβέρνηση διακίνησαν τη θεωρία ότι ο Γ. Κύρτσος αναζητά άλλο κόμμα δεξιά της ΝΔ για να είναι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής και, επομένως, η διάρρηξη των δεσμών του με τη ΝΔ προκλήθηκε από τον ίδιο προς αναζήτηση μιας νέας επαγγελματικής ευκαιρίας.

Αφού παρουσίασε μόνο τα αρνητικά για τον Κύρτσο tweet (Viral η διαγραφή Γιώργου Κύρτσου στο Twitter: Άργησε πολύ!), η ιστοσελίδα Iefimerida έγραψε σε “ρεπορτάζ” με τίτλο Κύρτσος σε τροχιά …Αντώναρου -Τα σενάρια για τα επόμενα βήματα, μετά τη διαγραφή του

“Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής ξεκίνησε τις επιθέσεις εναντίον της ΝΔ, όταν του διεμήνυσαν ότι δεν θα ανανεωθεί η θέση του στο ευρωκοινοβούλιο, για τρίτη συνεχή θητεία. Άρχισε, λοιπόν, από την πλευρά του, ένας βομβαρδισμός αναρτήσεων στο Twitter, για την πανδημία, την οικονομία, την πολιτική επικαιρότητα. Δεν επρόκειτο, ωστόσο, για κριτική ενός καλοπροαίρετου στελέχους της ΝΔ, που επιθυμεί να συμβάλλει για το καλό της παράταξης, αλλά για εχθρικές αναρτήσεις, με στόχο να βλάψουν την εικόνα του κόμματος. Συχνά, τα επιχειρήματά του εναντίον της ΝΔ και του πρωθυπουργού ήταν σχεδόν ταυτόσημα με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Κλασικό παράδειγμα “δολοφονίας χαρακτήρα”. Καμία επί της ουσίας απάντηση με επιχειρήματα και διασυρμός του θύματος. Κανένας διάλογος και λιθοβολισμός μέχρι τελικής εξόντωσης του αντιπάλου. Χρησιμοποίηση κάθε μέσου για τον αφανισμό του μέσα από θόρυβο που σκεπάζει το λόγο του.

Ο Γ. Κύρτσος είναι “θαλασσοδαρμένος” στα ΜΜΕ και στην πολιτική, έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό, θεσμικό και, τελικά, ηθικό.

Ποιο είναι το τίμημα για όποιον αμφισβητήσει με σοβαρό και τεκμηριωμένο, άρα αξιόπιστο, τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Η απάντηση είναι γνωστή και δεν δίνεται για πρώτη φορά. Δυστυχώς, ούτε για τελευταία.