Τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δωρεάν τονίζει δημοσιογράφος του Bloomberg και καλεί τον Άδωνη Γεωργιάδη που ισχυρίζεται το αντίθετο να κάνει την απαιτούμενη έρευνα.

Ads

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση στο twitter του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος εμμένοντας προφανώς στο ζήτημα της τιμής των PCR τεστ δημοσιεύει θέμα από νεοεμφανιζόμενη ιστοσελίδα με τίτλο «Ποια χώρα έχει τα ακριβότερα pcr και rapid test στην Ευρώπη» και λεζάντα: «Τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει».

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο που σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν χορηγούνται δωρεάν.

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου του Bloomberg Λουκίας Γυφτοπούλου, που ζει κι εργάζεται στη Βρετανία.

«Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας».

Όπως αποδεικνύεται και από την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βρετανία τα rapid είναι δωρεάν στα φαρμακεία και τα διαγνωστικά κέντρα ενώ και τα PCR είναι δωρεάν για όσους έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Τον υπουργό έχουν διαψεύσει ήδη δήμαρχοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι κυπριακοί αρμόδιοι φορείς, κ.ά.

Τη δική τους απάντηση στη νέα ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έσπευσαν να δώσουν και οι χρήστες του Twitter.

Ενδεικτικά