Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΣΥ και ειδικά των ΜΕΘ τις οποίες και διαψεύδει.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ανέφερε ότι το κράτος ψάχνει συνεχώς να προσλάβει γιατρούς και δεν βρίσκει λέγοντας ότι «Έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει σήμερα στην ελεύθερη αγορά άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να βοηθήσει -πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος- ο οποίος να θέλει να προσληφθεί και να μην τον έχουμε προσλάβει».

Ο κ. Καπραβέλος απαντώντας σε αυτή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού τόνισε ότι δεν δίνονται ουσιαστικά κίνητρα στους επιστήμονες ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ ενώ πρόσθεσε κατέκρινε τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις του Μαξίμου, που εγκαινίαζε ΜΕΘ με την χρηματοδότηση χορηγών, ενώ δεν είχε εξασφαλίσει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Στην συνέχεια, όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ επισήμανε ότι «δεν χρειάζονται απλά προκηρύξεις, αλλά σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Εδώ και χρόνια τα λέμε, χρειάζονται κίνητρα. Η μονάδα που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της χώρας ακόμη δεν λέει να στελεχωθεί με προσωπικό, κάνουμε αγώνα».

Ads

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκαινιάσει νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου τον Απρίλιο του 2021. Έπειτα, τον Νοέμβριο αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι κλίνες ΜΕΘ δεν λειτουργούσαν. Τότε, ως λύση βρέθηκε η μετακίνηση εκεί εντατικολόγων από την Αθήνα.