Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου για την κατάσταση που επικρατεί με τις ΜΕΘ. Λίγο μετά την κατάθεση της μήνυσης ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι «από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα…».

Ads

Ο ίδιος επεσήμανε ότι προσκόμισε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα έχει ισχυριστεί. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ λοιπόν, με την αναφορά της ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει τον λόγο για τον οποίο παρά το γεγονός, ότι από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι των διαθέσιμων κλινών, ένας σημαντικός αριθμός κλινών ανά ημέρα (από 39-58) εμφανίζεται διαθέσιμος.

Ενδεικτικά, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα: 

► Στις 11/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 705. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 602. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 103. Κενές κλίνες: 58.

Ads

► Στις 12/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 708. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 604. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 104. Κενές κλίνες: 56.

► Στις 13/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 709. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 664 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 625. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 84. Κενές κλίνες: 39.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει να καταθέσουν για το θέμα 44 μάρτυρες (γιατροί, νοσηλευτές κλπ), ενώ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε και τα στοιχεία των επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ. Επίσης, στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.