Ο ψευτογιατρός καλείται σήμερα σε απολογία για την δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. ο 48χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα προφυλάκιση λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της πρώτης 18μηνης κράτησης του.

Ads

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία έπαιρνε από τους ασθενείς του για να τους κάνει «θεραπείες» που όπως ισχυριζόταν θα θεράπευαν και την πιο βαριά μορφή καρκίνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τη βασική υπόθεση με τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ο 48χρονος κατηγορούμενος έλαβε συνολικά περισσότερα από 800 χιλιάδες ευρώ από τους ασθενείς και συγγενείς τους, που πίστευαν ότι ο επιστήμονας από την Ελβετία μπορούσε να υλοποιήσει όσα υποσχόταν.

Εάν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής αποφασίσουν ότι πρέπει ο 48χρονος να κρατηθεί προσωρινά για την δεύτερη δικογραφία, τότε μετά το πέρας των 18 μηνών της πρώτης, δεν θα αφεθεί ελεύθερος, όπως αναμενόταν αλλά θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ads