Το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη, επιβεβαίωσε με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση.

Ads

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο μάρτυρας, φέρεται να κατέθεσε στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, «στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη», συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται σύμφωνα με το μάρτυρα να του είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και «του πρότεινε (ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία».

O οδηγός ταξί είπε επίσης ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση τον Βαξεβάνη και ένα ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είπε στον «ταξιτζή» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει». Κατά τον μάρτυρα ο ταξιτζής, συμφώνησε.

Ads

Δύο μέρες μετά τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο μάρτυρας κανόνισε συνάντηση με τον δημοσιογράφο του Documento, Βαγγέλη Τριάντη. Όπως ανέφερε, με τον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Βαξεβάνη δεν γνωρίζονταν προσωπικά αλλά από τα social media. «..Κανόνισα τη συνάντηση καθώς ήξερα πως εκείνη την περίοδο η εφημερίδα του Βαξεβάνη αρθρογραφούσε συνεχώς σχετικά με τα πεπραγμένα του Φουρθιώτη..» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή ο ίδιος επισκέφτηκε στη συνέχεια τα γραφεία του Documento και εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη ότι ο Φουρθιώτης έψαχνε πρόσωπα του υποκόσμου να πυροβολήσουν το σπίτι του και να εκτελέσουν συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη. «…Ο Φουρθιώτης θα στήσει πυροβολισμούς στο σπίτι του για να λάβει εκ νέου αστυνομική προστασία και μετά θα βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με ξένο όνομα» κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ ο μάρτυρας.

«Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

«Ψευδομαρτυρία» λέει ο Φουρθιώτης

Από την πλευρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά τις αποκαλύψεις για την κατάθεση του μάρτυρα, έκανε λόγο για «ψευδομαρτυρία», δηλώνοντας «αγανακτησμένος» και κάνοντας λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Καλεί επίσης τα ΜΜΕ να «σεβαστούν το ρόλο των Δικαστικών Αρχών και να απέχουν από τέτοιου είδους πρακτικές, κατ ουσίαν υποκατάστασης αυτών».

Αναλυτικά η δήλωση του Μένιου Φουρθιώτη: «Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον τύπο, σχετικά με το πρόσωπο μου, δηλώνω, την αγανάκτησή μου, τόσο για το περιεχόμενο της δημοσιοποιηθείσας κατάθεσης η οποία με εμπλέκει με ποινικά κολάσιμες πράξεις για τις οποίες ούτε κατά διάνοια εμπλέκομαι, όσο και για την διαρροή στοιχείων μιας δικογραφίας η οποία σε κάθε περίπτωση ουδεμία ανάμιξη μου, αναδεικνύει.

«Τις απαντήσεις θα δώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο κάθε ψευδομάρτυρας θα λογοδοτήσει σε αυτήν, για τις ψευδείς καταθέσεις και τις συκοφαντίες εναντίον δημοσιογράφων! Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ θα πρέπει να σεβαστούν το ρόλο των Δικαστικών Αρχών και να απέχουν από τέτοιου είδους πρακτικές, κατ ουσίαν υποκατάστασης αυτών! Με την θερμή παράκληση να δημοσιεύσετε την παρούσα ανακοίνωση αυτούσια και χωρίς περικοπές. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου».