Για διαδικτυακή στοχοποίηση, δυσφήμηση και προσβλητική επίθεση στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel από πολλά υπέρ της κυβέρνησης μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, κάνει λόγο το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.

Ads

Σε ανάρτηση του παρατηρητηρίου Mapping Media Freedom ο δημοσιογράφος του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου Jamie Wiseman  επισημαίνει πως «μετά τις αιχμηρές ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στοχοποιήθηκε διαδικτυακά, προσβλήθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση τουρκικής προπαγάνδας» και αναφέρεται παράλληλα στην προσπάθεια δυσφήμισης από ελληνικά ΜΜΕ με αφορμή την προσωπική ζωή της δημοσιογράφου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει «Στις 9 Νοεμβρίου 2021, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμπόργκ Μπέγκελ δέχθηκε διαδικτυακή παρενόχληση και υπήρχαν προσπάθειες δυσφήμισης του έργου της, αφού ενεπλάκη σε έντονη ανταλλαγή απόψεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για καταγγελίες που κάνουν λόγο για παράνομες απωθήσεις προσφύγων από τη χώρα του. Μετά τις αιχμηρές ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στοχοποιήθηκε διαδικτυακά, προσβλήθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση τουρκικής προπαγάνδας. Η Μπέγκελ βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των προσπαθειών δυσφήμησης της από πολλά υπέρ της κυβέρνησης μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχολίων που την κατηγορούσαν για ψέματα, διάδοση προπαγάνδας και ως “φιλοτουρκική” πράκτορα».

image

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, μιλώντας σήμερα στο tvxs.gr δήλωσε πως «σήμερα ζω μια οργουελική κατάσταση. Εγώ απλά είπα μια αλήθεια διαπιστωμένη από όλα τα διεθνή μέσα και παράλληλα ήθελα να δώσω την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να  πει την αλήθεια, να πιέσει την ΕΕ που είναι η πρώτη υπαίτια για την τραγωδία, να κάνει κάτι. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι η αλήθεια και η δημοσιογραφία θα ονομαστούν προσβολή. Ουτε περίμενα να μετατρέψει τον εαυτό του σε θύμα για να αμυνθεί».

Αναφερόμενη στους δημοσιογράφους που την επικρίνανε σχολίασε πως «στη δουλειά μας, είναι υποχρέωση να λες την αλήθεια. Αν δεν το κάνεις, τότε δεν κάνεις δημοσιογραφία, κάνεις κάτι άλλο και κρίνεσαι γι’αυτό».