Ιεροί χώροι είναι οι χώροι μυσταγωγίας. Εκεί σχηματίζεται μια κοινότητα, συντελείται  ατομική κάθαρση, πεθαίνει τελετουργικά ο παλιός εαυτός και ο καινούργιος ψυχ-αγωγείται για να ενωθεί με το Όλον.  Ο Θεός είναι η Ένωση. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

Ads

  Οι εκκλησίες και τα θέατρα ανήκουν (έστω και  θεωρητικά), σ’ αυτούς τους χώρους. Δεν αποκλείουν κανέναν, ούτε τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι εισέρχονται με ράπιντ τεστ.
Οι μουσικοί χώροι δεν είναι του Θεού της Ένωσης; Γιατί απαγορεύεται από την εξουσία η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, ακόμη κι αν έχουν κάνει ράπιντ τεστ στην είσοδο; Η μουσική είναι τέχνη του Διαβόλου; Δια- βάλει; Χωρίζει;

Αυτή η στάση της εξουσίας απαξιώνει τη λαïκότερη τέχνη και προσβάλλει βάναυσα μουσικούς, τεχνικούς και μουσικόφιλους. Η απαγόρευση αντίκειται στην απελευθερωτική ηθική της πανάρχαιας τέχνης μας.

  Οι Χαΐνηδες ξεκινούν το Νοέμβρη παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου. Πείστηκα να εμφανιστώ, για να πάρουν ένα νυχτοκάματο ένα τσούρμο εργάτες (μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές, ηλεκτολόγοι, γκαρσόνια, αφισοκολλητές, γραφίστες κ.ά.).

Ads

  Όμως εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Για το λόγο αυτό, θα παίζω δωρεάν, unplugged, κάθε Κυριακή (από τις 26/11), νωρίς το μεσημέρι, στο λόφο του Φιλοπάππου για τους ανεμβολίαστους και τους εμβολιασμένους, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής προστασίας. Οι αυθόμητες παραστάσεις του λόφου, θα διαρκέσουν όσο καιρό θα παίζουν στο Σταυρό του Νότου οι Χαΐνηδες.