Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βασανισμού του 36χρονου Γιόργκι Χαρτζεϊσβίλι, αφού ο δικηγόρος του Γιώργος Ψαρρής κατέθεσε στην εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ο 36χρονος που κατήγγειλε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τον ξυλοκόπησαν πιέζοντάς τον να ομολογήσει τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζητά να μεταβούν στον Κορυδαλλό οι υπηρετούντες τις ημέρες των καταγγελλόμενων βασανιστηρίων αστυνομικοί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναγνωρίσει τους, κατ’ εκείνον, βασανιστές του.
 
Μιλώντας στο tvxs.gr, ο δικηγόρος του 36χρονου υποστηρίζει ότι τα τραύματα από τον ξυλοδαρμό δεν ήταν σε εμφανή σημεία αλλά ο εντολέας του είχε ζητήσει τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο». Ο 36χρονος υποστηρίζει ότι ο γιατρός που τον εξέτασε του πήρε μόνο την πίεση.
 
Το χρονικό
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 36χρονου Γιόργκι Χαρτζεϊσβίλι, ο εντολέας του συνελήφθη στις 15 Μαΐου στον Έβρο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, στην προσπάθειά του να γυρίσει στη χώρα του όπου έχει οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά. Μέχρι τότε εργαζόταν στην Ελλάδα σε καταστήματα εστίασης. Οι διαδικασίες του εντάλματος έγιναν αρκετά γρήγορα και στις 17 Μαΐου ο 36χρονος καταγράφηκε ως συλληφθείς για τη ληστεία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Πικέρμι, στις αρχές Μαρτίου. Αυτή είναι και η ενημέρωση που είχε και η πρεσβεία της Γεωργίας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.
 
Παρόλ’ αυτά ο άντρας φέρεται να μεταφέρθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ και ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Είναι οι ημέρες 17 με 20 Μαΐου για τις οποίες ο Χαρτζεισβίλι καταγγέλλει ότι ξυλοκοπούνταν και πιέζονταν να ομολογήσει τον φόνο της 20χρονης Καρολάιν, που τελικά αποδείχθηκε ότι είχε διαπράξει ο ίδιος της ο σύζυγος. «Με είχαν δεμένο επί τέσσερις ημέρες, με έλυσαν μόνο για να με πάνε στην ανακρίτρια», φέρεται να είπε στο δικηγόρο του. Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνέβη στις 11 Μαΐου.
 
Η υπόθεση του Πικερμίου
 
Στη συνέχεια προφανώς οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τον φόνο της Καρολάιν πήραν άλλη τροπή και ο Χαρτζεισβίλι μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και κρατείται ακόμα και σήμερα ως κατηγορούμενος για τη ληστεία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Πικέρμι. Ως στοιχείο, η Αστυνομία φέρεται να έχει μια βεντούζα τοποθέτησης κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο η οποία βρέθηκε στο μπαλκόνι της μονοκατοικίας και μάλλον είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για να αφαιρέσουν κομμάτι του τζαμιού του παραθύρου χωρίς να προκαλέσουν θόρυβο. Πάνω στη συγκεκριμένη βεντούζα βρέθηκε αποτύπωμα του 36χρονου. Ωστόσο λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε δηλωθεί στην Τροχαία η κλοπή του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε το προηγούμενο διάστημα ο Χαρτζεισβίλι και στο οποίο όντως υπήρχε μια τέτοια βεντούζα.
 
«Μετά από σχολαστική επικοινωνία που είχα με τον εντολέα μου, μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι είναι αθώος, και αυτό θα αποδειχθεί στη Δικαιοσύνη», λέει στο tvxs.gr ο δικηγόρος του 36χρονου Γεωργιανού, Γιώργος Ψαρρής.

Ads

Προς το παρόν ο Γιόργκι Χαρτζεισβίλι κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση και ενδεχομένως να οριστεί η δίκη. Εκεί ζητά, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο δικηγόρος του, να μεταβούν οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ από τις 17-20 Μαΐου, προκειμένου να υποδείξει τους, κατ’ εκείνον, βασανιστές του.

Διαβάστε επίσης στο Tvxs.gr: