Δύο άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ και εξετάζονται ως δράστες της επίθεσης στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, αλλά και της ένοπλης συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας στην Εκάλη. Στη ΓΑΔΑ έχει προσαχθεί και ο Μένιος Φουρθιώτης. Και οι τρεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζονται για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής είχε κλείσει «συμβόλαιο» με τους δράστες τόσο για σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του, όσο και για επίθεση σε βάρος του εκδότη του Documento. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, οι προσαχθέντες Γ.Π. και Γ.Σ είναι γνωστά άτομα στις αρχές, ενώ ο ένας εκ των δύο φαίνεται να ανήκει στην παλιά ομάδα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκύπτει πως τα σημάδια στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη ταιριάζουν με αυτά στους κάλυκες που βρέθηκαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Η αστυνομία φέρεται να έφτασε στα δύο πρόσωπα από αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε σε σάκο που πέταξαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους με την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου όπου επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημόσια. Δηλαδή ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.