Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της επιστημονικής επιτροπής, γνώστης του ιατρικού παρασκηνίου έστειλε στο Tvxs.gr το παρακάτω σημείωμα:

Ads

«Τα θρυλούμενα μέτρα χαλάρωσης περιμένουν σήμερα την «εισήγηση των ειδικών». Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση επιδιώκει να κρυφτεί πίσω από σύμφωνες εισηγήσεις κάποιας επιτροπής «ειδικών». Γι αυτό εξάλλου τις έφτιαξε μπόλικες και αλληλοεπικαλυπτόμενες.  Πώς λέμε «δημιουργική ασάφεια»;

► Υπάρχουν ιατροί που έσωσαν ζωές με την στάση τους, πέρυσι τέτοιο καιρό. Η φυσιογνωμία τους έγινε οικεία σε όλους τους Έλληνες και η ευγενής πρόθεση διαπέρασε κάμερες, οθόνες και κομματικά σύνορα. Άλλοτε από δικά τους λάθη κι άλλοτε από την υπερβολή της ελληνικής φυλής στο να αποδομεί τους υπερμέτρως διακριθέντες, λοιδορήθηκαν και πικράθηκαν. Είναι όμως έτοιμοι να διασύρουν εντελώς τα μύρτα της αρχικής δόξας;

► Υπάρχουν άνθρωποι – κηροπήγια που υποδύονται τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες ενώ είναι εντολοδόχοι διορισμένοι.

Ads

► Υπάρχουν  άνθρωποι του «είδα φως και μπήκα». Προσήλθαν τυφλωμένοι από την προβολή, επιλεγμένοι απο το Μαξίμου για την προθυμία τους κι όχι για την ειδημοσύνη τους και αδίστακτα σέρνουν τον χορό της παραδοξολογίας.

► Υπάρχουν και οι «ενδεχομένως»… που είναι εντός, εκτός και επι τ΄αυτά

► Υπάρχουν άλλοι; Γίνονται έρευνες (αληθινές κι όχι μούφα)!

Αν τυχόν, με 3.500 κρούσματα και το μέλλον άδηλο, ιατροί βρεθούν να προσυπογράψουν τα μέτρα χαλάρωσης που επιζητά μια πολιτική ηγεσία έντρομη και πανικόβλητη, θα της προσφέρουν χείριστη υπηρεσία. Ταυτόχρονα θα πάρουν πολύ κόσμο στο λαιμό τους και θα το κάνουν ενώ οι προβολείς είναι στραμμένοι πάνω τους! Αυτό τους συμβουλεύει ο δικηγόρος τους;»