«Δεν είμαι ούτε αναρχικός ούτε αριστερός, είμαι ουμανιστής δημοκράτης είμαι, άστεγος πολιτικά. Θέλετε να με πείτε νοικοκυραίο; Είμαι. Μετακόμισα από τα Εξάρχεια στη Ν. Σμύρνη γιατί έχουμε τριών χρονών παιδί και θέλαμε να μεγαλώσει σε φιλήσυχη γειτονιά. Και φτάσαμε  χθες να τρέμουν τα παιδιά μας και να μας ρωτούν τι είναι τα μπαμ μπουμ. Να κλαίνε μπροστά μας. Έπρεπε να δείτε πόσο θυμό είχαμε χθες όλοι οι γονείς στην πορεία με αυτή την πρακτική της κυβέρνησης γιατί νιώσαμε να απειλούν οι αστυνομικοί την οικογένεια μας».

Ads

Ο συνθέτης Γκωτιέ Βελισσάρης, δίνει στο tvxs.gr τη δική του μαρτυρία από την άκρατη αστυνομική βία που επικράτησε χθες στη Νέα Σμύρνη:

«Είδαμε αστυνομικούς να μπαίνουν στο Άλσος να γκαζώνουν, να δέρνουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους….γυναικόπαιδα. Παιδιά να ουρλιάζουν. Η κόρη μου με ρωτούσε: Γιατί μπαμ μπουμ, μπαμπά; Σκάσανε χημικά στο ένα μέτρο. Η τρομοκρατία σε όλο το μεγαλείο της. Αν είσαστε χθες στη Ν. Σμύρνη, θα βλέπατε μανάδες και πατεράδες με τα παιδιά στα χέρια να κλαίμε. Πήγα στην πλατεία με το παιδί στο χέρι και είδα ομάδες Δίας. Άφησα τον πατέρα μου με την μικρή στο σιντριβάνι και πήγα προς την πορεία που μόλις είδα να έρχεται. Είμαστε άνθρωποι από όλες τις ηλικίες. Δεν είμαστε 20χρονα που βγήκαμε να εκτονωθούμε και να κρυφτούμε. Είμαστε γονείς θυμωμένοι και το είδαν τα ΜΑΤ πόσο  αγριεμένοι νιώθαμε όλοι. γιατί νιώσαμε να απειλείται η οικογένεια μας. Τεράστια οργή. Διαβάζω στα ΜΜΕ για αντιεξουσιαστές της Ν. Σμύρνης και θα γελούσα αν δεν ήμουν τόσο θυμωμένος. Μπήκα στην πορεία και ουρλιάζαμε συνθήματα. Βλέπω τους Ματατζήδες, τους ακολουθούμε και τους τα ψέλνουμε. Η κατάσταση είναι απόλυτα ασφυκτική. Δεν μας αφήνουν να πάρουμε αέρα στα βουνά, επομένως  αναγκαζόμαστε να στριμωχτούμε σε 10 τετραγωνικά και μετά μας βαράνε στο άλσος της γειτονιάς μας; Για ποιο λόγο;

Διαβάστε επίσης:

»Για μένα τέλος. Μας ξεκίνησαν πόλεμο. Ποιο είναι το επόμενο; Θα βαράνε παιδιά μας στα σχολεία; Τι θα έλεγα στα ΜΜΕ που μας παρουσιάζουν ως αντιεξουσιαστές; Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε αριστερός. Ένας μέσος  ψηφοφόρος είμαι εγκλωβισμένος… Ουμανιστής δημοκράτης.

Ads

»Έχοντας βιώσει ουκ ολίγη βία τα τελευταία δέκα χρόνια που ζούσα στα Εξάρχεια, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι ερχόμενος πρόσφατα σε μια φιλήσυχη περιοχή σαν την Νέα Σμύρνη θα έβλεπα εκ νέου δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΜΑΤ, μα απειλούν, να βαράνε στο ψαχνό πολίτες  και να διαλύουν με κροτίδες και χημικά οικογένειες και παιδιά (μπαμπάδες μαμάδες παππούδες γιαγιάδες παιδιά να κλαίνε). Αυτοί είναι οι εχθροί τους; Αυτοί είναι οι εχθροί; Πού, στην Νέα Σμύρνη. Είμαι βαθύτατα εξοργισμένος. Γιατί φτάνει πια με τη βία τους. Με την καταστολή και την πλήρη ηλιθιότητά τους. Είμαι βαθύτατα εξοργισμένος γιατί πού μπορώ να βρω ως πολίτης την ηρεμία μου; Έχω ανάγκη να βιώνω τη βία της καταστολής όπου κι αν βρεθώ; Είμαι κάποιο ζώο σε κλουβί που το βαράνε για να μην δραπετεύσει; Με βαράνε για το καλό μου; Με βαράνε για να ημερέψω;

»Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καραγκιόζηδες. Και ναι ήμουν εκεί στην αυτοσχέδια πορεία, και ναι τους τα έψαλλα κατ’ιδίαν, και ναι τους κοίταξα στα μάτια με όλη την οργή μου. Γιατί στο τίποτα, απαντάμε με οργή. Αυτός δεν είναι ένας κόσμος που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας. Ας πάρουνε θέση οι υπεύθυνοι και ας παραιτηθούν. Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι».