Η on camera συνέντευξη της χρυσής Ολυμπιονίκη όπου για πρώτη φορά καταγγέλλει δημόσια τη σεξουαλική κακοποίησή της

Ads

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το βιασμό της από ισχυρό παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, δεύτερη φορά σε συνέντευξή της στο γυναικείο περιοδικό Marie Claire και εν τέλει, στις 14 Ιανουαρίου μίλησε πολύ αναλυτικά για την κακοποίησή της στο πλαίσιο της ημερίδας “Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι” που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού.
Στη συνέντευξη που έδωσε on camera στο Marie Claire και στη δημοσιογράφο Εβίτα Τσιλοχρήστου ήταν αποφασισμένη να μιλήσει αφού πρώτα είχε κάνει σχετική καταγγελία στον εισαγγελέα.

Όπως λέει, φοβόταν και ήταν σίγουρη ότι δεν θα την πιστέψουν γιατί ο βιαστής της ήταν ισχυρός. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι παράγοντες γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα.

Η Σοφία Μπεκατώρου, όπως είπε, σκέφτηκε τα δυο παιδιά της και όλα τα άλλα παιδιά που θα βρεθούν στη θέση της και έτσι πήρε θάρρος για να μιλήσει γι’ αυτό.

Ads

«Έχοντας δυο παιδιά και σκεπτόμενη ότι αντίστοιχα κάποια άλλα παιδιά θα βρεθούν στη θέση μου, παίρνω το θάρρος να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί νομίζω ότι τέτοιου είδους άνθρωποι θα έπρεπε να είναι απομακρυσμένοι από τον χώρο του αθλητισμού, να μην τους δίνεται κανένα βήμα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν κατάχρηση 100% της εξουσίας τους και είναι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν τον αθλητισμό επικίνδυνο. Κι επειδή οι ίδιοι είναι επικίνδυνοι και όχι ο αθλητισμός, πρέπει να είναι εκτός αυτού του χώρου».

Συγκινημένη αναφέρει πως όταν βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή. «Χάρηκα γιατί περάσανε πολλά χρόνια και κατάφερα να το επεξεργαστώ και να μπορώ να το πω».

Και επισημαίνει: «Δεν μπορεί να είμαι μόνη σ’ αυτό, σίγουρα έχουν υπάρξει κι άλλα θύματα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από το 08:55 έως το τέλος.