Για ομερτά και για βία τόσο ψυχολογική όσο και σωματική, έκανε λόγο ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στον Real Fm, ενώ όπως είπε ήδη έχει καταθέσει στον εισαγγελέα για αυτές τις καταγγελίες.

Ads

Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε πως ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, επισημαίνοντας πως η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπής) γνωρίζει.

«Το σημαντικό είναι ότι οι αθλητές λένε όχι στην κουλτούρα του βιασμού και της σιωπής» σημείωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης, αποκαλύπτοντας πώς οι αθλητές καλούνται να υπογράψουν ότι δεν θα προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως ήδη υπάρχει εισαγγελική έρευνα που αφορά φιλμ στο οποίο Νίκος Κακλαμανάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Βασιλεία Καραχάλιου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής και άλλοι μιλούν στον φακό με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε βάρος του Ολυμπιονίκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ads

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και με φόντο τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση, διαδίδεται ξανά και ίσως με μεγαλύτερη απήχηση στα social media από την πρώτη του κυκλοφορία.