Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε ο Alpha 98,9, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ατττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ήδη από τις 4 Νοεμβρίου, είχε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ, σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, ζητώντας παράλληλα από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να πραγματοποιήσουν μαζικά τεστ.

Ads

Παρ’ όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, εστάλη μόλις ένα κλιμάκιο από τον ΕΟΔΥ, την ακριβώς επόμενη ημέρα, και έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκαν άλλα τεστ, την στιγμή μάλιστα που σε όλη την περιφερειακή ενότητα είχαν κλείσει 40 σχολεία, λόγω κρουσμάτων.

«Ως περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, υπερβαίνοντας ακόμη και τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προστασίας των πολιτών, σύμφωνα με τις οδηγίες και την κείμενη νομοθεσία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως η έξαρση των κρουσμάτων πανελλαδικά δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία», αναφέρει το υπόμνημα του Λευτέρη Κοσμόπουλο προς τον ΕΟΔΥ, ζητώντας παράλληλα, τη «διάθεση κινητών μονάδων ελέγχου covid-19 λόγω αυξημένων κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής».

image

Ads

image