«Ο κ. Πέτσας θα έπρεπε να παρακαλάει να μην έχουμε τριψήφιο αριθμό νεκρών την 1η Δεκεμβρίου», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Στο Κόκκινο.

Ads

«Για ποιον αινφιδιασμό μιλάνε στην βόρεια Ελλάδα; Το προγνωστικό μοντέλο του ΕΟΔΥ προέβλεπε ότι στις 20 Οκτωβρίου θα είχαμε πιθανότατα 25 νεκρούς την ημέρα. Ο καθένας, μπορούσε να καταλάβει, λοιπόν». Με στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής, αποδόμησε, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, το κυβερνητικό αφήγημα περί αιφνιδιασμού από το β’ κύμα της πανδημίας. 

Απέδωσε την έκρηξη διασποράς στην βόρεια Ελλάδα, κατά μεγάλο μέρος στην επιδείνωση του καιρού, προβλέποντας ότι αντίστοιχα φαινόμενα μπορεί να δούμε στην Αττική μετά από 20-25 ημέρες.

Καυτηριάζοντας μάλιστα τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί χαλάρωσης του lockdown, ο Π. Τζανετής τόνισε ότι «ο κ. Πέτσας θα έπρεπε να παρακαλάει να μην έχουμε τριψήφιο αριθμό νεκρών την 1η Δεκεμβρίου». 

Ads

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι «σαφώς γίνεται διαλογή μεταξύ ασθενών στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν σήμερα», εκφράζοντας φόβους, για «αδιαφάνεια στην διαλογή».