Σε απολύτως οριακό σημείο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Λάρισας ενώπιον της επέλασης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ads

Όπως επισημαίνει μάλιστα μιλώντας στο tvxs.gr η διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γεωργία Παπαδάμου: «Δυστυχώς τα νέα κρούσματα δε φαίνεται να μειώνονται, ενώ όσοι φτάνουν στα νοσοκομεία είναι βαρέως πάσχοντες, δεν είναι ήπια περιστατικά. Από αυτούς κάνουμε κάθε φορά μέχρι 18-20 εισαγωγές κάθε μέρα είτε το ένα νοσοκομείο (το Γενικό) είτε το άλλο (το Πανεπιστημιακό). Μιλάμε για βαριές περιπτώσεις όμως, δεν είναι ήπια περιστατικά, όπως περιγράφουν κάποια site. Έχουμε να κάνουμε με πολλές νοσηρότητες. Δηλαδή σε ένα άλλο κράτος αυτοί οι ασθενείς θα έπρεπε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Μιλάμε για αρρώστους οι οποίοι χρήζουν συστηματικής παρακολούθησης, τους οποίους παρακολουθούνε μόλις 4 γιατροί. Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με 2 παθολόγους και 2 πνευμονολόγους για 100 αρρώστους» συνεχίζει η ίδια.

Αναφορικά πάντως με τις κλίνες ΜΕΘ η κυρία Παπαδάμου είναι σαφής: «Εμείς είμαστε γεμάτοι, δεν ξέρω τι θα μπορέσει να δώσει το Γενικό, εφόσον κάνει κάποια ανακατανομή. Στο δικό μας νοσοκομείο πάντως και τα 14 κρεβάτια που διαθέτουμε είναι γεμάτα» τονίζει.

Ads

Παράλληλα, σημειώνει πως «αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε ασθενείς για εισαγωγή σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία άλλων περιοχών. Για παράδειγμα, το Σάββατο, Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα  μεταφέραμε ασθενείς στην Χαλκίδα». «Είμαστε σε οριακό σημείο, δεν βλέπω να μειώνονται τα κρούσματα και βλέπουμε να αυξάνονται πολύ οι βαρέως πάσχοντες, οι οποίοι δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούνε» καταλήγει η κυρία Παπαδάμου.

Διαβάστε επίσης: