Απορία – αλλά και σάλο στα κοινωνικά δίκτυα – προκάλεσε η αναφορά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε ένα εκτός αρμοδιοτήτων του θέμα, όπως αυτό της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ads

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα της Τρίτης, ο επανεμφανιζόμενος μετά από καιρό λοιμωξιόλογος, έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

Μέχρι εδώ καλά. Ωστόσο συνέχισε «διαπιστώνοντας», ότι «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς».

Μια αναφορά που προβληματίζει και επί της ουσίας, αφού παραπέμπει σε κυβερνητική απόφαση μη ενίσχυσης των μαζικών συγκοινωνιών, εν μέσω πανδημίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών αξωματούχων.

Ads

Ειδικότερα ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε: «Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσιόδρας καλύπτει την κυβερνητική αδράνεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη:

«Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»