Προς παραίτηση οδεύουν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID του νοσοκομείου της Νίκαιας μπροστά στην αδυναμία της μονάδας να δεχθεί πλέον κρούσματα κοροναϊού λόγω υποστελέχωσης και ελλείψεων σε υποδομές.

Ads

Για τη διακοπή της νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών κοροναϊού ενημέρωσε με ανάρτησή του, ο γενικός γραμματέας της Ομποσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.».

Διαβάστε επίσης στο Tvxs.gr:

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

Ads

«ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9

Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.

Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.».

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας είναι χαρακτηριστική αυτής που αντιμετωπίζει στο σύνολό του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο εξακολουθεί να στηρίζεται – και εν μέσω πανδημίας – στην αυτοθυσία των εργαζομένων σε αυτό. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση ώστε να λάβει έστω και την έσχατη στιγμή πραγματικά μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού μας.».

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε μείωση σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, 1.017 στο πρώτο κύμα της επιδημίας, 931 στις 18/09, πολλές από αυτές στα χαρτιά. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες. Περιγράφοντς την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ, οι γιατροί αναφέρουν «αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών». «Η δέσμευση και όχι η ανάπτυξη νέων κρεβατιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα οι κλινικές που απομένουν να νοσηλεύουν διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό ασθενών από τον προβλεπόμενο. Οn–off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών.».