Την κριτική του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε η φωτογραφία που κυκλοφορεί σε εκκλησιαστικό site με τον Αν. Υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο να κοινωνεί σε εκκλησία.  

Ads

Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε από ακραίους εκκλησιαστικούς κύκλους για να ερμηνευτεί ως «απάντηση» υπουργού της κυβέρνησης στον Καθηγητή Μ. Δερμιτζάκη που μίλησε για την ανάγκη να καταργηθεί η θεία κοινωνία με κοινόχρηστο κουτάλι, δεν έμεινε ασχολίαστη από το Ν. Χαρδαλιά, μετά από ερώτηση που έγινε στην καθιερωμένη ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής.
 
«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει απαρέγκλιτα, και αυτή είναι η αίσθησή μου, να δίνουμε το καλό παράδειγμα και, κυρίως, να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν.» είπε και δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω.

Κουβέντα όμως για την Εκκλησία

Πάντως αν και επέκρινε ιδιαίτερα τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν σχολίασε ούτε την προκλητική εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα προφύλαξης όσο και τη συνεχιζόμενη ασυδοσία των κληρικών που αψηφούν τους κανόνες για την προστασία από την εξάπλωση του κοροναιού.