«Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία όσων μαθητών δεν φορούν μάσκα» απάντησε ο Ν. Χαρδαλιάς σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19, το απόγευμα της Τρίτης, παρά τις διαβεβαιώσεις και του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα.

Ads

«Θα παίρνουν απουσία», λοιπόν, οι μαθητές χωρίς μάσκα. Αυτό ήταν ωστόσο το ξεκάθαρο μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, λίγες ώρες πριν εκδοθεί η ΚΥΑ με την οποία καθορίζεται σαφώς η λειτουργία των σχολικών μονάδων, των κυλικείων αλλά και των φροντιστηρίων.

Όπως ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς, η ΚΥΑ μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται σχολικές εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχολικά πρωταθλήματα.

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.