Τραγελαφικές είναι οι καταστάσεις με τις μετακινήσεις μοριακών αναλυτών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αυτή τη φορά επανέρχεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το μηχάνημα PCR που είχε μεταφερθεί στην Ξάνθη πριν από ένα μήνα.

Ads

Στις 24 Ιουλίου το Νοσοκομείο Ξάνθης είχε ανακοινώσει ότι αποκτήθηκε Μοριακός Αναλυτής, σε έντονα πανηγυρικούς τόνους. Αρκετοί είχαν επισημάνει ότι το μηχάνημα είχε φτάσει καθυστερημένα καθώς η περιοχή είχε ήδη περάσει τη δεύτερη έξαρση του κοροναϊού και το δεύτερο lοckdown χωρίς αναλυτή. Λίγες μέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το μηχάνημα ανήκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και είχε δοθεί ως “δανεικό” στο Νοσοκομείο Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με τις εξετάσεις των δειγμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά,, μετά από ένα μήνα, αποκαλύφθηκε ότι επέστρεψε πλέον στο Ιπποκράτειο. Όπως είναι λογικό, τοπικοί φορείς κατηγορούν την κυβέρνηση για τις παλινωδίες με τα “δανεικά” μηχανήματα PCR που μετακινούνται στα Νοσοκομεία και την άρνηση να εξοπλίσουν κατάλληλα τα Νοσοκομεία, ειδικά το συγκεκριμένο που έχει δεχτεί πλήθος δωρεών.