Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τον εντοπισμό σοβαρής εστίας κοροναϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr, ο αριθμός των πρώτων κρουσμάτων, που έχουν εντοπιστεί, στον Οίκο Ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, αγγίζει τουλάχιστον τα 36 μέχρι στιγμής, 33 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι. Ήδη οκτώ από τους νοσούντες – κατά πληροφορίες ένας εργαζόμενος και επτά ηλικιωμένοι τρόφιμοι – έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Συνολικά στο Γηροκομείο ο αριθμός των τροφίμων και του προσωπικού αγγίζει τα 170 άτομα. Εχουν δώσει δείγματα όλοι και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μετά μάλιστα από τις τελευταίες εξελίξεις στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μετέβη εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας. Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ.Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με νεαρό που είχε πάει σε διακοπές και συναυλία στη Χαλκιδική.

Ads

image

Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες ηλικιωμένων, όπως είχε καταγραφεί και σε αντίστοιχη περίπτωση στη Ν. Μάκρη, είναι εστίες μεγάλου κινδύνου λόγω του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας.