«Συζητήθηκε πριν από 10 ημέρες στην Επιτροπή και η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας των πλοίων, πέραν του 65%» δήλωσε μόλις πριν 3 μέρες, στις 30 Ιουλίου, σε τηλεοπτική του ενημέρωση, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ads

«Μάλιστα, επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε “μαύρη αγορά” για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες για τον Αύγουστο. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Παρόλα αυτά η υγειονομική επιτροπή είναι αυστηρή και εμείς φυσικά ακολουθούμε αυτό που λέει. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Σήμερα με ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, χωρίς την υπογραφή του να σημειωθεί, ανακοινώνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα πλοία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων, στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

(Δείτε από 11:34′)