Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία τόσο του Βασίλη Κικίλια όσο και του Χάρη Θεοχάρη από την πρόσφατη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού χώρα μας.

Ads

Και μπορεί σε ό,τι αφορά τον υπουργό Τουρισμού η απάντηση να είναι εύκολη, καθώς το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εδώ και καιρό «βαρύ» για τον ίδιο, στην περίπτωση του υπουργού Υγείας οι περισσότεροι εξεπλάγησαν.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια διέρχονται βαριά κρίση. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο πρωθυπουργός πνέει μένεα εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για την άνοδο των κρουσμάτων στα Βαλκάνια.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης εναντίον Κικίλια, αυτός κατά Αρκουμανέα, οι «Τσιόδρες» σε κόντρα με κυβέρνηση

Ads

Συν τοις άλλοις, το απότομο κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους έφερε διπλωματικά σύννεφα στις ελληνοσερβικές σχέσεις, ενώ μία ακόμη παράλειψη που το Μαξίμου χρεώνει στην οδό Αριστοτέλους είναι πως το υπουργείο Υγείας άργησε να ζητήσει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους υπόλοιπους Βαλκάνιους που εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ.

Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν οτι στο στενό πρωθυπουργικό οικογενειακό περιβάλλον, δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Βασίλη Κικίλια καθως εκτιμούν ότι συχνά πυκνά αυτονομείται ως δείγμα προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών να εκφράσει την τάση της παραδοσιακής αστικής δεξιάς της Καραμανλικής περιόδου, διαβλέποντας δε στις κινήσεις του υπουργού Υγείας, προφίλ πιθανού “δελφίνου”.

Τσίπρας: Η δημόσια υγεία και ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών και προχειρότητας

Στο ζήτημα αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο και ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από τη Ζάκυνθο την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός κάλεσε διυπουργική επιτροπή να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της επιδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου και από την σύσκεψη των υπουργών του έλειπε ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Υγείας. Και βεβαίως και εκπρόσωπος από την Επιτροπή των επιδημιολόγων».

«Δεν ξέρω αν τους έχει ήδη απολύσει» σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει  ανακοινώσει ανασχηματισμό εδώ και ενάμιση μήνα δεν προχωράει ίσως επειδή από κάποιον εκβιάζεται».

«Σημασία έχει ότι δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχει ηγεσία στο υπουργείο Τουρισμού και στο υπουργείο Υγείας, στα δύο πιο κρισιμα υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η δημόσια υγεία όσο και ο τουρισμός, δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών και προχειρότητας. Και επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους πολίτες. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει και η κυβέρνηση υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.