Λιγότερο σοφότεροι γίναμε σήμερα αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης μετά το παρατεταμένο lockdown.  Κι αυτό γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο… υφυπουργός του Νίκος Παπαθανάσης, είχαν διαφορετικά πράγματα να πουν για το θέμα. 

Ads

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι η εστίαση θα ανοίξει οριστικά την 1η Ιουνίου. Μάλιστα εξήγησε ότι τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου και είναι λογικό να περιμένουμε να γίνει το βήμα σωστά, ώστε να μην χρειαστεί να υπάρξει πισωγύρισμα. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη, ανέφερε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ότι το τοπίο αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης θα ξεκαθαρίσει την επόμενη Δευτέρα. «Για να μιλάμε υπεύθυνα, όταν οι ειδικοί θα έχουν ολοκληρώσει την εξίσωση στα τέλη της εβδομάδας για την εξέλιξη της πανδημίας από τη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, τότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «τώρα συζητάμε για τους τρόπους λειτουργίας της εστίασης, όχι για τις ημερομηνίες».

Τελικά είναι ειλημμένη απόφαση ότι τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν οριστικά την 1η Ιουνίου ή η απόφαση εκκρεμεί και θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα; Φαίνεται ότι ούτε το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει…

Ads