Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας στην 6η Υγειονομική περιφέρεια της χώρας. Μετά από τις καταγγελίες για τις υπερτιμολογήσεις, το φως της δημοσιότητας βλέπουν “συνδέσεις” με πρόσωπα της κυβερνητικής παράταξης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “σκάνδαλο πρώτου μεγέθους”. 

Ads

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ είναι ο άνθρωπος πίσω από τις κραυγαλέες υπερκοστολογήσεις σε αγορές εξοπλισμού υψηλής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ Πελοποννήσου, δυτικής Ελλάδας), όπως έχει καταγγείλει και έφερε στο φως της δημοσότητας τις τελευταίες μέρες ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται πως, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης, στην 6η ΥΠΕ όπου Διοικητής είναι ο Γιάννης Καρβέλης, έγινε υπερκοστολόγηση στην αγορά σε μάσκες υψηλής προστασίας FFP3 και σε στολές υγειονομικού προσωπικού υψηλής προστασίας τύπου TYVEC.

Σύμφωνα και με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, που παραθέτει ο Π. Πολάκης, οι ίδιες μάσκες που αγοράστηκαν έναντι 5,45 ευρώ από την 1η ΥΠΕ, στην 6η ΥΠΕ αγοράστηκαν 20 ευρώ. Οι στολές επίσης που η 1η ΥΠΕ αγόρασε με 8 ευρώ, αγοράστηκαν από την 6η ΥΠΕ έναντι στα 18,6 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η ανάδοχος εταιρεία έχει ιδιοκτήτη αδελφό συγγενικού προσώπου του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και σύμφωνα με δημοσίευμα του periodista.gr, πίσω από την υπερτιμολογημένη προμήθεια μασκών, είναι η «παρέα» από την Πάτρα, καθώς ο «σύνδεσμός» του Γιάννη Καρβέλη με το Μαξίμου είναι ο Μιχάλης Μπεκίρης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρώην βουλευτής Αχαΐας αλλά και ένας ακόμη συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής.

Ads

Σε νέα ανάρτηση στο Facebook o Παύλος Πολάκης, αναφέρει πως «ο άνθρωπος που έκανε τη σύσταση και είναι ο τωρινός εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας RAFFREY INVESTMENTS LTD που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της μονομετοχικής ΙΚΕ EUROSUP που πήρε τη δουλειά με τις στολές των 18,6 ευρώ τη μια από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ…».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνει λόγο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους πίσω από την υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας στην 6η Υγειονομική περιφέρεια της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα στοιχεία που δείχνουν ότι «η προμήθεια μασκών και στολών για τις υγειονομικές μονάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας κόστισε το διπλάσιο (!) σε σχέση με τις υπόλοιπες ΥΠΕ. Επιπλέον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!»..

«Είναι πλέον σαφές πως το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες ή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της ανεργίας, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα. O κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως εκτεθειμένος και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή τη δυσώδη υπόθεση» καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Είχε προηγηθεί μπαράζ αναρτήσεων, από την Παρασκευή έως και σήμερα, από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος παρουσίασε έγγραφα, μιλώντας για αρπαχτή και εμπλέκοντας στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στο καταγγελλόμενο «φαγοπότι». Καλεί, παράλληλα, τον Βασίλη Κικίλια να δώσει απαντήσεις.