Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εν μέσω καραντίνας, κάτοικοι του Καρπενησίου το βράδυ της Πέμπτης, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του τοπικού tvstar.gr, μετά από πληροφορίες πως λεωφορεία με 108 πρόσφυγες θα έφταναν στην πόλη για να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο.

Ads

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις για τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις λόγω κοροναϊού, στη συγκέντρωση δεκάδων ανθρώπων στην είσοδο της σήραγγας Παύλου Μπακογιάννη, στήνοντας μπλόκο, δεν παρενέβη η αστυνομία, ενώ στο πλευρό του κόσμου στάθηκε ο «γαλάζιος» βουλευτής του νομού Κώστας Κοντογεώργος και οι δύο Δήμαρχοι, Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στον Ευαγγελισμό κινητοποιήθηκαν δεκάδες αστυνομικοί για να τη διαλύσουν.

image

Ταυτόχρονα επίσης εντύπωση προκαλεί η «αποκλειστική είδηση» των Ευρυτανικών Νέων ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με πολιτική του παρέμβαση ενδιαφέρθηκε προσωπικά για το θέμα.

Ads

«Αφουγκραζόμενος», σύμφωνα με το δημοσίευμα, «την κοινή γνώμη αλλά και τα πραγματικά δεδομένα όσον αφορά στην υγειονομική κρίση της Ευρυτανίας, δεδομένου ότι στον νομό δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κοροναϊού, αλλά και τη δραματική μείωση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, η έλευση προσφύγων στο Καρπενήσι καθίσταται προβληματική για την τοπική κοινωνία. Ο κ. Μπακογιάννης επειχείρησε παρεμβαίνοντας σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή έλευσης μεταναστών στο Καρπενήσι».

Παράλληλα και πέραν της παρέμβασης Μπακογιάννη, σήμερα, ο βουλευτής και οι δήμαρχοι της Ευρυτανίας απέστειλαν επιστολή, που δημοσιεύεται στα evrytanika.gr, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας την παρέμβασή του για την αποτροπή μεταφοράς «λαθρομεταναστών» στο Καρπενήσι.