Για fast track «διαγωνισμό» του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που όμως αφορούσε μία και μόνο εταιρεία, κάνει λόγο δημοσίευμα του Documento.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διαγωνισμός αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 7 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά έληξε. Ακολουθήθηκε η οδός της μη προκήρυξης του διαγωνισμού και της απευθείας διαπραγμάτευσης. Όμως στον πίνακα αποδεκτών υπήρχε μία μόνο εταιρεία, η Vitael AE, η οποία και πήρε και το έργο για τη δημιουργία της δομής.

Το Documento αναφέρει ότι η Vitael AE ανήκει στον Βασίλη Βλοσερό, το όνομα του οποίου είχε περιφερειακή εμπλοκή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και σχετίστηκε με αγοραπωλησία ακινήτου που μισθώθηκε από το ΥΠΟΙΚ και η οποία είχε οσμή σκανδάλου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εξάλλου, στο ίδιο υπουργείο, συστήθηκε Τεχνική Υπηρεσία. Αντί, όμως, να αξιοποιηθούν οι μηχανικοί του Δημοσίου, στη θέση του προϊσταμένου τοποθετήθηκε ο «σαμαρικός» μηχανικός, Αριστείδης Ματιάτος, ο οποίος είχε διοριστεί και στην ατελέσφορη Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Ads

Απαντώντας στο Documento, πηγές του υπουργείου ισχυρίστηκαν ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς επί ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη αυτών των έργων αναλάμβανε το ΥΕΘΑ. Για τη νέα δομή στη Μαλακάσα επικαλέστηκαν τους ίδιους λόγους, αφού «οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στις λάσπες». Τόνισαν δε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εμπλακεί στη δημιουργία του πρώτου καμπ της Μαλακάσας επί ΣΥΡΙΖΑ.