Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται συνέβη. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το επίσημο site της Ελληνικής Δημοκρατίας που δημιουργήθηκε για την πανδημία του κοροναϊού (covid19.gov.gr) για να ανεβάζει σκίτσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!

Ads

Δίπλα στις χρηστικές πληροφορίες είχε προστεθεί μια στήλη για «το σκίτσο της ημέρας». Τα σκίτσα ήταν του Αρκά, του Δημήτρη Χατζόπουλου και του Ανδρέα Πετρουλάκη και φυσικά κανένα δεν ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση παρά μόνο στην αντιπολίτευση.

Δηλαδή οι πολίτες που έμπαιναν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της πανδημίας δίπλα στις νομοθετικές πράξεις έβλεπαν και σκίτσα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος του.

image

Ads

Το γεγονός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media.

Και τελικά η συγκεκριμένη ενότητα «κατέβηκε». Οι εντυπώσεις όμως μένουν, όπως και το επίμονο ερώτημα που είναι: ποιος αποφάσισε την ένταξη μιας τέτοιας «ενότητας» σε επίσημο κυβερνητικό site και ποιος έδωσε τη σχετική άδεια;

image

«Δεν συμφωνούμε που ανέβηκαν και πολιτικά σκίτσα» λένε Χαντζόπουλος, Πετρουλάκης – Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας να αναρτηθούν στο OpenGov δημοσιευμένα σκίτσα μας για τον Κορωνοιό, ως κοινωνικό μήνυμα. Προφανώς δεν συμφωνούμε που ανέβηκαν και πολιτικά σκίτσα» αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο facebook οι σκιτσογράφοι, Δημήτρης Χαντζόπουλος  και Ανδρέας Πετρουλάκης

Έντονη υπήρξε και η επίσημη αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έφτανε στον κ. Μητσοτάκη το καθημερινό λιβανιστήρι, τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα».  Προσθέτει, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι «που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν, οι οποίοι είχαν δώσει την άδειά τους για να χρησιμοποιούνται σκίτσα μόνο για τον κορονοϊό και όχι για τις κομματικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη».

«Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.