Την ώρα που από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν ελλείψεις μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, οι υγειονομικοί συνεχίζουν τις δραματικές εκκλήσεις και τις καταγγελίες ότι έχουν αφεθεί απροστάτευτοι, χωρίς «όπλα στον πόλεμο». 

Ads

Το τελευταίο περιστατικό, που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τους γιατρούς και είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό, καταγράφεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σήμερα 25 Μαρτίου, από το προσωπικό του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, ζητήθηκε να κατασκευάσει μόνο του χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες.

«Ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά τις καθημερινές υποσχέσεις για προμήθεια υλικού, έχουμε έλλειψη ειδικού εξοπλισμού για covid19 (ειδικές στολές, γυαλία μάσκες FFP3) και δυστυχώς από χθες έχουμε και έλλειψη από χειρουργικές μάσκες. (δεν έχουμε ούτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις). Ζητήθηκε από το προσωπικό να κατασκευάσει χάρτινες!!! ή υφασμάτινες!!!», ενημερώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Ads

image