Η Νότια Κορέα είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί βαρύτατα από την επιδημία του κορονοϊού.

Ads

Ο ιός εντοπίστηκε στις 20 Ιανουαρίου σε  επιβάτη που ερχόταν από το Γιουχάν της Κίνας αλλά οι αρχές κατάφεραν στην αρχή να ελέγξουν την επιδημία με μόνο 30 άτομα να έχουν προσβληθεί . Όλο αυτό το σκηνικό με την ασθενή Νο 31.

Δεν είναι σαφές πότε η ασθενής 31 προσβλήθηκε, αλλά πριν διαγνωστεί ταξίδεψε σε πολυσύχναστα μέρη στις πόλεις Σεούλ και  Νταεγκού, όπου μετά από ένα ελαφρύ τροχαίο ατύχημα, στις 6 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Oriental. Όσο ήταν στο νοσοκομείο συμμετείχε σε δύο λειτουργίες στην Shincheonji Εκκλησία του Χριστού, στις 9 και στις 16 Φεβρουαρίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου, εμφάνισε υψηλό πυρετό και οι γιατροί της συνέστησαν να κάνει το τεστ για τον ιό. Αψήφησε τη συμβουλή τους( η ίδια αρνείται ότι δέχθηκε παρόμοια συμβουλή) και είχε ένα γεύμα σε ένα ξενοδοχείο με φιλικό πρόσωπο. Τελικώς δύο μέρες αργότερα πήγε σε άλλο νοσοκομείο όπου έκανε το τεστ, που ήταν θετικό. Ήταν η 31η περίπτωση,  αλλά μέσα σε μερικές μέρες είχαν προβληθεί εκατοντάδες, πιστοί που είχαν παρακολουθήσει τις λειτουργίες στην Shincheonji Εκκλησία του Χριστού ή κατοικούσαν στη γύρω περιοχή.

Ads

image

Το δημόσιο Κέντρο Επιδημιών της χώρας ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει ένα κατάλογο με 9.300 άτομα που είχαν παρακολουθήσει τις δύο λειτουργίες. Από αυτά, 1200 άτομα παραπονέθηκαν αμέσως για συμπτώματα γρίπης και εκατοντάδες βρέθηκαν θετικά. Η ασθενής 31 πιθανολογείται ότι  συνδέεται και την δεύτερη μεγάλη έξαρση που σημειώθηκε στη ευρύτερη περιοχή της Νταεγκού, καθώς πιστοί της Εκκλησίας παρακολούθησαν μια κηδεία. Αυτό σημαίνει ότι μία ασθενής και οι υπόλοιποι που κόλλησε  είναι η πηγή των κρουσμάτων στη περιοχή, που αντιπροσώπευαν το 80% που είχαν σημειωθεί συνολικά στη χώρα.

Έκτοτε σημειώθηκαν κρούσματα και σε άλλες περιοχές, αλλά σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες υπηρεσίες Υγείας  τα μισά από αυτά, ακόμη και σήμερα, σχετίζονται με την Shincheonji Εκκλησία του Χριστού στη Νταεγκού. Αυτή την ώρα,  η Νότια Κορέα συναγωνίζεται την Ιταλία σε χιλιάδες κρούσματα,  εκ των οποίων 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα προηγούμενα υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει η αποφυγή των κάθε είδους πολυπληθών συγκεντρώσεων, η εγκληματική στάση όσων από το Ιερατείο υποστηρίζουν ότι η πίστη σε κάνει άτρωτο στον ιό και όλων αυτών των πολιτικάντηδων που ανέχονται και πολύ περισσότερο ενθαρρύνουν, για ψηφοθηρικούς λόγους, θεούσες και ανενημέρωτους πολίτες να παρακολουθούν άφοβα πολυπληθείς λειτουργίες και να κοινωνούν.

Χθες στην Αθήνα, αφού πριν από τη συνεδρίαση τα μέλη της πήραν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που αρνούνται στους κοινούς θνητούς-  αντισηπτικό, γάντια μιας χρήσεως και έλεγχος θερμομέτρησης!- η Ιερά Σύνοδος εδέησε να αναγγείλει κάποια περιοριστικά ημίμετρα, επιμένοντας όμως στη «λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας» κάθε Κυριακή. Καμία κουβέντα για την θεία μετάληψη-και να φανταστεί κανείς ότι στη κορεάτικη Εκκλησία του Χριστού δεν χρησιμοποιούν κοινό κουταλάκι.