Φωνάζοντας «ξένοι, τι δουλειά έχετε εδώ;», ένοπλος Γερμανός ακροδεξιός στο Μαγδεμβούργο επιτέθηκε και τραυμάτισε τον Έλληνα μετανάστη Σωκράτη Τσιοναρά.

Ads

Αν και η είδηση «χάθηκε» μπροστά στη μαζική δολοφονία μεταναστών στο Χανάου, είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται στη Γερμανία με την επανεμφάνιση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με το τη γερμανική ιστοσελίδα volksstimme.de, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνοικία Sanddornweg του Μαγδεβούργου, όταν δύο υπάλληλοι εταιρίας παρέδιδαν έπιπλα σε διαμέρισμα. Την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν, δέχτηκαν επίθεση από έναν γείτονα.

Ο 63χρονος κρατούσε όπλο και φώναξε προς τους μεταφορείς «τι δουλειά έχετε οι ξένοι εδώ;». Στη συνέχεια επιτέθηκε στον οδηγό του φορτηγού και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του, νώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Ads

Τελικά ο άνδρας συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ο δράστης ήταν σε κατάσταση μέθης. Ο Σωκράτης Τσιοναράς, φέρει ένα τραύμα στο κεφάλι από την επίθεση του 63χρονου. «Νόμιζα ότι θα πυροβολούσε. Δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό», δήλωσε..