Αθώος κρίθηκε ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ο ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις πρακτικές των εταιριών στις ιχθυοκαλλιέργειες και αποκάλυψε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι τροφές που προέρχονται από αυτές για τους καταναλωτές. 

Ads

Ο Χρήστος Στελακάτος απολύθηκε από την εταιρεία Ανδρόμεδα, όπου και εργάστηκε για 13 χρόνια καθώς εναντιώθηκε στις πρακτικές της εταιρείας. Κατήγγειλε χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, σάπιες τροφές, και άλλες επιβλαβείς πρακτικές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. 

Μετά τις καταγγελίες και την απόλυσή του βίωσε μια πραγματική δικαστική Οδύσσεια με την εταιρεία να προσφεύγει εναντίον του ζητώντας αποζημιώσεις μαμούθ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη αλλά και εξοντωτικά ψηλές ποινές φυλάκισης. 

Τελικά σήμερα, ο Χρήστος Στελακάτος κρίθηκε αθώος από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας και σε προσωπικό του μήνυμα στο Facebook, ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στη δικαστική του περιπέτεια.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρήστος Στελακάτος είχε μιλήσει στο tvxs.gr, τόσο για την δικαστική του περιπέτεια, όσο και για τα όσα είδε τα χρόνια που εργαζόταν στις ιχθυοκαλλιέργειες. «Η βιομηχανία ψαριών μας ταΐζει καρκίνο, δεν θα σταματήσω να το λέω», τόνιζε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «μιλάμε για εγκληματική οργάνωση που μας δηλητηριάζει και λαδώνει δικαστικούς».