Η ιστορία ξεκίνησε με τα ερωτήματα που έθεσε ο ομογενειακός Τύπος των ΗΠΑ για το «άριστο» βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τους απόδημους, Αντώνη Διαματάρη, στο οποίο αναφερόταν ως «απόφοιτος» του φημισμένου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και μάλιστα με master στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA).

Ads

Ακολούθησε η αποκάλυψη από το ίδιο το Columbia ότι ο Αντώνης Διαματάρης είχε εγγραφεί αλλά ουδέποτε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και οι ανάλογες πολιτικές αντιδράσεις που ζητούσαν από τον υπουργό να επιδείξει το πτυχίο του ή σε περίπτωση που δεν το κάνει, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον παραιτήσει. 

Τελικά ο Αντώνης Διαματάρης που επί μέρες δεν είχε πει κουβέντα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το Columbia και να υποστηρίξει ότι στο βιογραφικό του αναφέρει ότι σπούδασε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο αλλά δεν μπόρεσε – για οικονομικούς λόγους, όπως είπε – να πάρει πτυχίο. Τα εν λόγω δεν ισχύουν αφού το βιογραφικό άλλαξε – μάλλον όχι από μόνο του – ενώ και σε συνεντεύξεις του ο Διαματάρης έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως απόφοιτο του Columbia. 

Ακολούθησαν ακόμη πιο σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις για τη μη ευθιξία που επέδειξε ο υφυπουργός και ο πρωθυπουργός αλλά και πάρτι στο twitter, με το fake πτυχίο Διαματάρη να γίνεται trend. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια: 

Ads