Ως «παρερμηνεία» προσπαθεί τώρα να παρουσιάσει τα περί μεταπτυχιακού στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ωστόσο, παλαιότερες δηλώσεις του τον διαψεύδουν. Πάντως η κυβέρνηση έσπευσε να τον καλύψει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα να ισχυρίζεται πως το θέμα «έχει κλείσει, γιατί ο κ.Διαματάρης εξέφρασε τη λύπη του για την παρερμηνεία και την παρανόηση που συνέβη με τον  όρο “σπούδασε” που χρησιμοποιούσε στο βιογραφικό του». «Το θέμα έχει λήξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

Ads

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μετά τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία και μετά το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον Υφυπουργό του, κ. Διαματάρη, παρά την ομολογία του για το πλαστό βιογραφικό του». «Έτσι επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας». 

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αποκαλύψεις, αλλά και την ομολογία του ίδιου, πως ποτέ δεν πήρε μεταπτυχιακό αν και το είχε δηλώσει στο βιογραφικό του, το οποίο μάλιστα έχει αναρτηθεί επίσημα στη σελίδα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την άμεση αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Αν τον κρατήσει δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο», τόνισε. 

«Επί 4.5 χρόνια ο κ. Διαματάρης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να λοιδορεί και να λασπολογεί εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Διαματάρης έχει δηλώσει στο βιογραφικό του ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia (κολάμπια όπως το προφέρει ο κ. Μητσοτάκης) αλλά το Πανεπιστήμιο αυτό λέει ότι ο κύριος αυτός πέρασε έξω από την πόρτα, δεν είναι απόφοιτος. Αυτό είναι το κράτος των αρίστων, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας, του ρουσφετιού. Αυτό το κράτος μας οδήγησε στην χρεοκοπία και πρέπει να το υπερβούμε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με οδηγό την αλήθεια και όχι με την εξαπάτηση και το ψέμα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της fake «αριστείας» Διαματάρη, αναφέρθηκε και στο όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στις διοικήσεις των Νοσοκομείων με υπογραφή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Πατέρας αλλά ότι έβαλαν και τον πατέρα και την μητέρα και την αδερφή και τον γνωστό του γνωστού. Βάλαν όλη την οικογένεια. Όποιος διοικητής έχει διοριστεί είναι συγγενής ή αποτυχημένος βουλευτής της Ν.Δ. Δεν μας αξίζει αυτό το κράτος».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για το ψεύτικο μεταπτυχιακό, ο Αντώνης Διαματάρης επιχείρησε να παρουσιάσει το όλο ζήτημα ως «παρερμηνεία». Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης το βιογραφικό του άλλαξε σε «παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia». Ισχυρίστηκε δε πως ο λόγος που δεν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό, αν και παρακολούθησε μαθήματα, ήταν «οικονομικός»

Ads

Πάντως σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Αντώνης Διαματάρης είχε δηλώσει πως είχε πάρει τον μεταπτυχιακό τίτλο, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως έναν «σταθμό» της ζωής του. 

image

Σε ερώτηση της εφημερίδας για το πότε ανέλαβε την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και πώς αποφάσισε μια τέτοια κίνηση, ο κ. Διαματάρης είχε απαντήσει: «Έγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό».

image

Όμως δεν είναι μόνο η συνέντευξη του στην Καθημερινή. Και σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το 2013 είχε επαναλάβει το ίδιο ψέμα. «Τότε, ξεκίνησα να εργάζομαι και εγώ στην εφημερίδα (σημ: Εθνικός Κήρυκας) ως οικονομικός διευθυντής, μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών μου σπουδών στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια και αφού προηγουμένως είχα σπουδάσει Οικονομικά στο Κολέγιο Κουίνς», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

image

Χαρίτσης: Περιμένουμε την αποπομπή του

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπογράμμισε πως «η  υπόθεση του κ. Διαματάρη είναι εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας». 

«Στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Διαματάρης δηλώνει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia. Μετά από δημοσιεύματα του ελληνικού ομογενειακού Τύπου της Αμερικής, το ίδιο το πανεπιστήμιο διέψευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών. Όμως, το ακόμα πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Διαματάρης αναπαρήγαγε τα ίδια ψευδή περί πτυχίου. Αυτά που ο ίδιος χθες παραδέχθηκε ότι δεν ισχύουν».

«Αυτό που έχει σημασία είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί ενώ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο σταυροφόρος της αριστείας και της αξιοκρατίας, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μία σειρά υποθέσεων εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, όπως το διορισμό διοικητή νοσοκομείου ως αντάλλαγμα για την προεκλογική του στήριξη στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα την υπόθεση του κ. Διαματάρη, όπου εδώ και δύο μέρες βοά το Πανελλήνιο και η ομογένεια, και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος».

Και κατέληξε, «περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και αυτό λέει πολλά για το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης».

Βολές και από ΚΙΝΑΛ

Την σιωπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικού επιτελείου για την υπόθεση Διαματάρη στηλιτεύει από τη μεριά του το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος δηλώνει ότι το ζήτημα δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη και εμμέσως πλην σαφώς ζητά την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ Αντώνης Διαματάρης δεν έχει πτυχίο ενώ δήλωνε ότι κατέχει, «δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν», καταλήγει σε σχόλιό του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά ο Παύλος Χρηστίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα εξής:«Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Με βάση τελευταία έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει ότι αιτίες αυτής της φυγής ήταν η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Είναι οι ίδιες αιτίες που δημιουργούν στην Ελλάδα, την αίσθηση της ανατροφοδοτούμενης κρίσης. Αξιακής, πολιτικής, οικονομικής. “Έλα μωρέ τίποτα δεν αλλάζει”, λένε.Η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει, δεν καλύπτεται από μια συγγνώμη. Ούτε από μια δικαιολογία. Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν» .